Carpe Hora, geniet van elk moment!

Trippen met Mariel gaat over reizen en ontdekken hoe mooi onze wereld is, maar dit is niet het enige. Trippen met Mariel gaat ook over lifestyle, genieten van het leven, je momenten pakken. Of je dit nu doet op reis buiten Europa of binnen Europa, buiten Nederland of in Nederland, buiten de deur of in je eigen tuin, in je huis of op je balkon. Ben jij benieuwd hoe ik dit doe? Hoe ik het vakantiegevoel naar huis breng en geniet van elk moment? Lees dan deze blog verder en ik vertel je er alles over.

Heerlijk wandelen, rolschaatsen en van het uitzicht genieten bij de Kralingse plas en in het Kralingse bos gewoon 20 minuten bij mijn huis vandaan, heerlijk!

Veel te vaak hoor ik in mijn omgeving mensen zeggen, ik ben druk, dat gaat niet want…, ik kan niet afspreken want…, ik ben moe, ik blijf thuis en plof op de bank voor de tv neer, ik heb alleen maar puf om te Netflixen… Om over het aantal mensen wat een burn out krijgt nog maar niet te spreken. Veel mensen gaan op reis, op vakantie om zichzelf op te laden. Vakantie is voor hem het moment waar ze even helemaal niks moeten, rust hebben en bijkomen. Maar waarom kunnen de meesten van ons dit alleen maar als ze op vakantie zijn? Waarom laten we onszelf daarbuiten, na de vakantie, meesleuren in de moeten, moeten, gaan, gaan maatschappij? Ikzelf probeer non-stop stil te staan bij het leven, te genieten en mijn geluksmomenten te pakken. Ik probeer het ultieme vakantiegevoel, het Zwitserleven gevoel mee te nemen naar huis en bij me te houden iedere dag.

De zonsondergang vanuit m’n woonkamer en vanaf het balkon buiten, in mijn hangmat in de tuin, op m’n zitzak in de zon op het balkon en heerlijk wakker worden met een kop koffie in de zon op m’n balkon. Het leven kan zo mooi zijn!

Hoe ik dat doe? Op heel veel verschillende manieren. Bij mij begint het om mezelf niks op te leggen, ik moet helemaal niks. Daarnaast probeer ik elke situatie te accepteren zoals die is. Is het slecht weer? Dan kan ik twee dingen doen: 1: erover gaan zitten mokken en sippen, want nu kan ik niet dit en dit niet en dit niet doen of 2: ik ga bedenken wat ik dan WEL kan doen. Ik kan gaan schoonmaken en opruimen in huis en geloof me dat ruimt tegelijkertijd je hoofd op. Ik heb meestal daarna een leeg hoofd. Ik kan de was doen, iets lekkers koken of bakken of ik ga lekker naar de film of naar een museum?

Januari 2019, De Kunsthal in Rotterdam met de expositie actie-reactie,
Kinetische kunst. De Kunsthal in Rotterdam is een van mijn favoriete musea
met de veelzijdige en afwisselende exposities!

Tijdens mijn reis op de Azoren in juni 2018 heb ik kennis gemaakt met het begrip Carpe Hora. Toen ik deze term hoorde dacht huh? Wat betekend dat dan? Gelukkig had ik Google op mijn telefoon om dit op de zoeken. Ik kwam uit op pluk het uur. Dus niet Carpe Diem, pluk de dag, maar Carpe Hora, pluk het uur. Op de Azoren kan het, het ene moment prachtig helder, zonnig weer zijn en binnen minder dan een uur kan het uitzicht volkomen geblokkeerd zijn door laaghandende, mistige bewolking waar dan vaak ook nog regen uitkomt. In de 2 weken dat ik op de Azoren op reis was heb ik echt geleerd om van elk, mooi, goed moment te genieten want je wist daar nooit hoe lang dat dit duurde. Dit zelfde principe heb ik mee naar huis genomen en pas ik nu in mijn dagelijkse leven zoveel mogeijk toe. Ik probeer alles van de positieve kant te bekijken en uit alles iets leuks te halen. Is het mooi weer in Nederland? Dan ga ik lekker naar het strand of zet ik mijn hangmat op in de tuin of ga ik chillen op mijn zitzak op het balkon. Op vakantie kijken we allemaal erg graag naar een zonsondergang of zonsopkomst, maar we vergeten dat de zon ook in Nederland onder gaat en dat je dezelfde mooie zonsondergang ook in Nederland op verschillende bijzondere locaties kunt beleven. In Nederland kan je precies hetzelfde vakantie gevoel creëeren als op vakantie. Je moet alleen wel die knop omdraaien en je mindset er op instellen.

Heerlijk relaxt op het strand op m’n 2 persoonsluchtbed als koningin op aarde, Festival Mysteryland, Paasbrunch met familie & lekker rolschaatsen

Iets anders wat belangrijk is in dit alles is om te luisteren naar jezelf. Heb je meerdere, verschillende opties die je kan of wilt doen op een dag? En weet je niet wat je moet doen of wat je wilt doen? Ga naar een rustige plek, sluit jezelf af, doe je ogen dicht, visualiseer en stel jezelf de vraag: wat wil ik vandaag doen? Waar wordt ik nu op dit moment het gelukkigste van? En laat daarbij de consequenties los, geen gejamaar anders wordt de was niet gedaan… dat kan ook op een ander moment, pak nu je (geluks)moment waar jij zin in hebt, waar jij blij van wordt. Die heb je namelijk nodig en die verdien je ook 😉 Ik houd van rolschaatsen in de natuur, wandelen en fietsen. Met mooi weer ga ik graag kanoen, naar het strand of hang ik in m’n hangmat in de tuin. Verder kook en bak ik graag vers en gezond, niets is lekkerder en leuker dan te genieten van lekker zelf gemaakt eten. Ik kom eigenlijk vrije tijd te kort vaak, dus ik moet heel vaak mezelf de keuze laten maken, van elke activiteit wordt ik nu op dit moment het gelukkigste?

Samen met m’n vriendin kanoën in De Oeverlanden, lekker op terras genieten van de voorjaarszon bij Aloha, genieten van een wijntje en een hapje in de Oude Haven en lekker dansen bij de Silent Disco van Dansvoer op SS-Rotterdam

Trippen met Mariel is meer dan reizen alleen. Het is het reisgevoel, het vakantiegevoel naar jezelf, naar je dagelijkse leven brengen en proberen om continu te genieten van het leven. Je werkt om te leven, niet andersom!

Vond je deze blog interessant? Lees ook mijn blog over all inclusive vakanties waarom deze zo populair zijn in deze drukke hectische maatschappij: https://trippenmetmariel.com/2018/03/11/all-inclusive-vakantie-toch-zo-slecht-nog-niet-of-wel/

Of lees over hoe mijn reisjaar 2018 mij door een zware periode heen hielp, het jaar wat mij maakte tot wie ik nu ben, een gelukkig mens! https://trippenmetmariel.com/2018/12/31/2018-mijn-jaar/

Plaats een reactie